Музикалната проява е на 7 и 8 август с участието на един от артистите, които са в първата десетка в света - Роби Уилямс.

Той е подготвил специално 2-часово шоу и единствената причина да се съгласи след няколко покани да участва във фестивала в Бургас е възможността да пее на брега на морето.

Петров каза още, че екипът на звездата се очаква да пристигне в сряда. Сцената вече е почти изградена. Самият Роби Уилямс пристига в Бургас на 6-ти вечерта и на 8-ми август ще замине.

Петър Петров не пожела да издаде мястото, на което ще отседне звездата, но добави, че ще е на морето.

Кметът Димитър Николов също участва в пресконференцията, а какато и представители на охранителната фирма, която ще се грижи за реда във фестивалния град, пожарната и полицията.

Николов съобщи, че ще има денонощни екипи, които ще почистват в затворената зона, а както и извън нея, за да не се допусне замърсяване на цялата плажна ивица. Освен това обяви, че всички музейни експозиции и галерии ще бъдат отворени през почивните дни, за да може повече хора да ги посетят в дните на "Spirit of Burgas".

Хотелите в самия град вече са заети
и резервирани, но в околностите и в съседни селища все още могат да се намерят места. Централният плаж, където ще бъде фестивалът, ще остане затворен от 6 до 8 август. Той ще може да се ползва от летовници до 5 август.

От утре до 10 август ще бъде затворен и паркингът пред хотел "Приморец", за да се улесни товаренето и разтоварването на техника за фестивала.

Около Централния плаж ще бъдат обособени допълнителни места за паркиране на ул. "Гурко". Ще може да се паркира на улиците "Демокрация" и "Цар Симеон" , а както и на улица "Булаир".

Петър Петров апелира към гостите на фестивала да влизат навреме през пропускателните пунктове, за да не се получава натрупване преди началото на концерта на Роби Уилямс.

Ще има 12 пункта, откъдето ще се влиза, заявиха от охранителната фирма. Нейни служители ще проверяват за опасни предмети и наркотици. За инвалидите има изградена платформа зад хотел "Приморец".

И тази година живеещите в района на фестивалния град като компенсация за шума ще могат да получат безплатни билети за достъп. Те ще се издават срещу лична карта, в която е адресната регистрация, в община Бургас от сряда.

Петър Петров съобщи и за нововъведение по отношение на разплащанията на баровете във фестивалния град. Това ще става безкасово. Ще се издават пластики със зареден паричен лимит в тях.

Срещу пластиката посетителите ще могат да си закупят храна и напитки. След изчерпване на лимита на специални устройства до баровете той ще може да бъде презареден отново.

От "Морска администрация съобщиха, че се очакват около 50 до 100 плавателни съда в яхтзоната, които ще наблюдават концерта от морето. Тази яхтзона ще е ограничена от брега с три балона, за да се избегнат опасни инциденти. За дните на фестивала се очаква вълнение и вятър, които могат да усложнят обстановката. В района ще патрулират катери на "Гранична полиция" и "Морска администрация".