Днес той обжалва мярката си за неотклонение "задържане под стража", предаде БТА.

Колев е разследван за това, че на 19 май тази година е обрал клон на банка "Уникредит Булбанк" в Айтос.

Откраднатите са 55 293, 89 лева. Христо Колев е бил със съучастник. Двамата мъже са били въоръжени с огнестрелно оръжие и Христов е заплашил живота на хората намиращи се в банката, като е произвел изстрел.

Днес Колев и защитниците му поискаха мярката за неотклонение да бъде изменена в по-лека - подписка, парична гаранция или домашен арест. Аргументите им за това бяха, че не съществува опасност Колев да се укрие или да извърши друго престъпление.

Самият Колев заяви, че е напълно невинен, не е бягал, не се е укривал и ще бъде на разположение на разследващите органи, ако мярката му бъде изменена.

Представителят на Окръжна прокуратура Бургас се противопостави на искането, като посочи, че в хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, обосноваващи, че именно обвиняемият е автор на деянието.

Престъплението, за което е привлечен да отговаря Христов, е с висока степен на обществена опасност и за него законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.