Това каза Димитър Маджаров, директор на ОП „Летен театър, фестивали и концерти“, пред "Фокус".

От тези 90 000 посещения близо 62 000 са платените.

"Казвам 90 000, защото децата до 7-годишна възраст влизат безплатно, а те са основният контингент от хора, които посещават фестивала“, обясни Маджаров.

По думите му, тазгодишното издание на фестивала се радва на изключително голям интерес от страна на чуждестранни посетители.

„Минали са може би десетки автобуси, особено през уикендите, с групи от Израел, Англия, Германия, от Скандинавските страни, също така и руснаци. Имаше японски групи от Азия, които дойдоха, така че мисля, че е доста интересен“, каза Маджаров.

Отчетът за приходите от фестивала все още не е готов, но той очаква те да достигнат 130-150 000 лв., като до края на септември тези параметри да бъдат минати.

По неговите думи, фестивалът, превърнал се в традиция за Бургас и България, е една от топ дестинациите на туроператорите. Темата тази година е „На сафари с фотоапарат“.

Посетителите ще могат да се радват отблизо на пясъчните фигури от 09:00 ч. до 21:00 ч. всеки ден, като от 16 септември работното време ще бъде още намалено - до 20:00 ч.

„По традиция винаги сме до края на септември, но зависи от хубавото време. Ако времето ни даде може да продължим да работим още малко и през месец октомври,“ каза още по темата Маджаров.