Това съобщи заместник-областният управител на Бургас Владимир Крумов, цитиран от БТА. Вчера той заедно с представители на институции обсъдиха мерките, които се предприемат за осигуряване на пътната безопасност на учениците през новата учебна година.

Дежурни учители с отличителни знаци биха могли да посрещат децата за началото на учебния ден и да осигуряват бързото и безопасно придвижване от улицата до класните стаи, каза Владимир Крумов.

От инспектората по образование ще дадат писмени инструкции и разпореждания до всички училища за безопасен път от вкъщи до училище и обратнo.

От Областната дирекция на МВР казаха, че продължава изграждането на изкуствени неравности и осигуряването на видеонаблюдение на местата с повишена концентрация на транспортни произшествия.

Началникът на сектор "Пътна полиция" Иван Ишкиев съобщи на срещата, че през 2014 година в Бургаска област са станали 298 тежки катастрофи, при които са загинали 35 души.

Отчита се спад на броя на жертвите и ранените при катастрофи към август 2015 година, но въпреки това процентът на пътните произшествия остава висок, информира Ишкиев.