Започнал е мащабен ремонт в пространството между блокове 40, 41, 42 и 43 в к-с „Възраждане“, съобщи Топновини. В този район ще има нови паркоместа, две детски площадки и тротоари. Ще се запази максимално съществуващата зеленина, като се внесат и нови млади дървета.

Същото ще се случи на много места във „Възраждане“, както и във всички други комплекси на града на по-късен етап. За тези проекти вече има одобрен сериозен ресурс по линия на европейските програми. 

Ще се инвестира в рехабилитация на уличните платна, тротоарни настилки, обособяване на места за паркиране; осигуряване на достъпна среда за хора със затруднена мобилност; уличното озеленяване; уличното осветление и други.

Предвидена е подмяната на алейни настилки, поставяне на елементи на градско обзавеждане (пейки, кошчета за отпадъци, декоративни пластики и др.), монтиране на енергоспестяващо алейно осветление, озеленяване, създаване на достъпна среда, изграждане на детски площадки, съобразени с изискванията за безопасност. Освен това, ще бъдат обособени зони за рекреация, спорт, ще се изградят нови паркинги и велоалеи.