След това пазарджиклията  е отведен в частна къща в с. Оризаре, общ. Несебър, където е държан без негово съгласие две денонощия. През това време периодично му е нанасян побой, съобщи МВР.  Мъжът сам е подал сигнал в полицията.

Своевременно организираната група от служители от отдел "Криминална полиция"  и сектор "Специализирани полицейски сили” при ОДМВР – Бургас са задържали извършителите на отвличането.

Това са криминално проявените С.Р., 36 годишен от с. Оризаре (осъждан за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, ръководена от лице близко с Димитър Желязков), А.Т.  на 28 год. от Свети Влас и Н.К., 22 годишен от с. Долно Сахране, обл. Стара Загора, живеещ в с. Оризаре.

Полицията е установила, че отвличането е осъществено по повод неуточнени взаимоотношения между 29 годишния мъж и тримата задържани.

Разкриването на отвличането е извършено и с помощта на служител от Следствена служба – Несебър, оказал съдействие на звеното от ОДМВР – Бургас.

На тримата мъже е повдигнато обвинение за извършеното престъпление, като им е взета мярка задържане под стража за срок от 72 часа. Предстои гледане на постоянна мярка в Окръжен съд – Бургас. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.