Мероприятието ще се състои на 18 октомври /неделя/, предаде БТА. Бургаският неделник започва точно в 8:00 ч, съобщиха от Сдружението Бъдеще за Черноморец и ръководството на ФК Черноморец 1919 (Бургас).

"Уважаеми съграждани, в почистването ще се включат както ръководители и футболисти на клуба, така и фенове. Организаторите призовават всички бургазлии, които имат възможност и желание, да се присъединят към акцията и да направим някогашния "Девети септември", люпилня на поколения бургаски спортисти, приветливо спортно съоръжение.

"В момента стадионът е в изключително тежко състояние. Трибуните са обрасли с всякаква растителност - треви, храсти, дървета и какво ли не, а на воля растат смокини и диви сливи. Препоръчваме на всички, които се отзоват, да носят лопати, метли, ръкавици, мотики, чували, а при възможност - бензинови резачки и храсторези.

"Нека покажем, че Бургас не е безразличен към социалния феномен спорта, неговите спорни съоръжения и символи. Очакваме ви!!! ДА ПОЧИСТИМ ЕДИН ОТ СИМВОЛИТЕ НА ГРАД БУРГАС - СТАДИОН "ЧЕРНОМОРЕЦ", се казва в отвореното писмо до обществеността.