Причината е липсата на достатъчно места за паркиране в района.

Хората са изпратили писмо с подписка до председателя на Общинския съвет Костантин Луков и кмета на Бургас Димитър Николов, съобщава Topnovini.bg.

В писмото си бургазлии са посочили, че мястото на градинките е ниско, няма добра отводнителна система и при по-интензивен дъжд стават наводнения, от които най-потърпевши са живущите в блок 65. Съществуват участъци, където водата се задържа със седмици и е трудно преминаването на пешеходци.

Непосредствената близост до парка допълнително усложнява ситуацията, тъй като много граждани, решили да го посетят, слагат колите си на парковите места на блоковете. Живущите в тези блокове се принуждават да паркират по тротоара на парка и градинките, което е забранено, мотивират се още хората.

Подобно е положението на детската площадка между блоковете 65 и 74. Тя е в окаяно състояние, а настилката не е безопасна. Поради тази причина площадката може да бъде реновирана или пък превърната в паркови места.

Писмото е входирано за разглеждане от постоянните комисии по транспорт и морско дело, устройство на територията и обществен ред, сигурност и безопасност на движението.