Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален "общ" режим в затворническо общежитие.

На 5 януари 2014 г.  Атанас Щерев блъсна 18-годишната Антоанета на пешеходна пътека на бул."Димитър Димов". Тя получи тежки травми и пет дни по-късно издъхна в болницата.

Делото бе разгледано в четвъртък в Бургаския окръжен съд по реда на съкратеното производство.

Щерев е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години.

Според съдебния акт, Щерев ще трябва да заплати на близките на пострадалата обезщетение в размер на 160 000 лева.

Решението подлежи на обжалване и протест в срок от 15 дни.

По-рано в съдебната зала прокуратурата поиска 6 години затвор за Щерев, а защитата пледира за условна присъда предвид чистото му съдебно минало.

След съдебното решение адвокатът на семейството на прегазеното момиче Евгений Мосинов заяви, че присъдата ще се обжалва на втора инстанция.

Същото ще направи и прокуратурата.

"Това е подигравка с паметта на нашето дете! Толкова ли струва един човешки живот“,  казаха близките на 18-годишната Антоанета, цитирани от "Флагман".

"Той не се разкайва. Говори само пред съда, но истински не е осъзнал какво е направил. Той погреба едно младо дете", допълниха още те.

На този етап Атанас Щерев запазва пълно мълчание. В съдебната залата той се извини на семейството.

"Извинявам се за всичко, което съм Ви причинил! Аз самият не разбрах как стана катастрофата. До последния момент не виждах нищо. Опитах се да помогна. Направих всичко, което бе по силите ми. Бях готов да поема лечението й на мои разноски"
  - така се обърна бившият шеф на „Бургасинвест” Атанас Щерев към Георги и Атанаска - родителите на прегазената от него абитуриентка Антоанета.

На въпрос на съдия Катя Господинова защо до този момент той не е потърсил близките й, а е изпращал подставени лица да контактуват с тях, Атанас Щерев отговори: „Нямах смелост да ги погледна в очите. Все още ми е много тежко. Съжалявам”.

След катастрофата на 5 януари 2014 г. той стана обвиняем по процеса, по-късно бе уволнен от общинската фирма „Бургасинвест”, а на последното заседание на Общинския съвет в Бургас се взе решение да се направи пълен одит на дружеството и ако има нанесена щета, Щерев да си понесе отговорността.