По-късно се оказало, че вътре има и наркотик.

Пепа Петрова ще получи парична премия със следващата си заплата, съобщи прекият й ръководител инж. Драгомир Чайков, цитиран от "Монитор".

Размерът на наградата обаче още не е уточнен.

"На Велики Петък бях на работа и точно тогава намерих портфейла между седалките на автобус №12. Беше разтворен и парите се виждаха, но изобщо не ги преброих, нито проверих какво друго има вътре. Предадох го диспечера в автобусната станция, а от там са се обадили в полицията. После чак разбрах от вестниците, че е имало 600 лева и пакетче пико", разказа Пепа.

Новината за бонуса истински зарадва чистачката, която е майка на три деца и баба на двама внука.

Тя работи от 12 години в "Бургасбус", а заплатата й е едва 350 лева. Скромните доходи не достигат, но Пепа е доволна, че е зарадвала жената, изгубила портфейла си.

"Момичето дойде лично да се запознаем, благодари ми и ми донесе кутия шоколадови бонбони. Беше много щастлива, защото 600 лева не са малко. Каза, че ги била отписала и не вярвала, че някой ще й ги върне", разказа още чистачката.

Това е третият портфейл, който намира в автобусите за последната година. Казва, че никога не се е съблазнявала да прибере изгубените пари, въпреки, че трудно връзва двата края. Жената вярва, че всичко което направиш - добро или зло, се връща.

Възпитала е децата си да бъдат честни и почтено да си вадят прехраната. Една от двете й дъщери работи в куриерска фирма в столицата, а синът й, която е най-малкия работи в чужбина.

Междувременно стана ясно, че полицията е започнала проверка за незаконно притежаване на дрога и вероятно ще бъде образувано и досъдебно производство.

Собственичката - 21 годишна жена от Ямбол, вече е разпитана. Тя заявила, че купила наркотика от непознат за собствена употреба. Ченгетата са върнали портфейла и парите, но са задържали пикото. Дрогата е предадена на вещи лица, за да се определи точния грамаж и състава й. Според запознати младата жена ще се отърве само с глоба, тъй като досието й е чисто.