Парите са за реализиране на етап от обект – пътен възел „Запад“ с надлез над Товарна жп гара, с пътен възел на ул. „Одрин“ и ул. „Крайезерна“.

В отговор на въпрос Павлова информира, че амбицията на кмета на Бургас Димитър Николов е още през това лято проектът за обхода на града да се реализира, предаде БТА.

По отношение на пътя Бургас-Слънчев бряг, министърът напомни, че с предишно постановление на Министерски съвет вече има одобрено финансиране на участъка Поморие-Ахелой, както и за обхода на Ахелой.

Досега по реализацията на пътен възел Запад на Бургас е извършено отчуждаване на имоти в неговия обхват, преместване на подземните комуникации, оформяне на подходите, изграждане на подпорните стени и фундаментите /основите/. В момента се строи самият виадукт - мостово съоръжение, което минава над ул. "Одрин", съобщиха от община Бургас.

Пътният възел е с ключово значение за създаването на нов околовръстен път, чиято цел е да изведе тежкия транспортен трафик по обходен маршрут, без влизане в центъра на Бургас, да намали задръстванията, пътните инциденти, шума и отровните емисии във въздуха.