Обвинението е, че на 02.09.2014 г. в с. Винарско, община Камено, при извършване на ремонт на покрива на сграда, поради незнание и немарливо изпълнение и в нарушение на разпоредбите за опазване живота и здравето на работещите, не осигурил безопасността.

Така допуснал един от майсторите да работи на височина, без да са изградени колективни предпазни приспособления и без да са му били предоставени лични предпазни средства – колани и облекло.

Инцидентът станал на четвъртия ден от ремонта. След като направили обедна почивка, около 16.00 ч., на покрива се качили трима работници. Единият от тях отишъл в края на покрива, но той не издържал и работникът паднал на земята. След падането той бил в съзнание, но имал видими наранявания по главата и единия крак. Била повикана линейка, която го откарала в МБАЛ-Бургас с диагноза, където му поставили диагноза тежка черепно-мозъчна травма.

В резултат на тези нарушения Георгиев е причинил смъртта на работещия, който получил оток на мозъка, което довело до смърт – престъпление по чл. 123 ал.1 от НК.

Окръжен съд- Бургас е насрочил съдебното заседание за 21 юни, уточняват от държавното обвинение.