"Ако намалим цените тази година на основните продукти по Черноморието – шезлонг и чадъри, смятам, че това ще бъде един реверанс както към българските клиенти така и към западните туристи", обясни Кисьов пред "Фокус".

Според него това ще окаже благоприятно въздействие върху летния туризъм

"В Слънчев бряг – север смятаме да намалим цените на плажната услуга на 6 лв. за тази година. 6 лв. ще струва или само чадър или само шезлонг. Но ако се намери някакъв икономически вариант държавата да намали концесията тази година, ние сме готови веднага да намалим драстично основната туристическа услуга за чадър и шезлонг”, уточни концесионерът.

През миналата година цената за ползване на чадър е била 8 лв, на шезлог - също.

По думите му, на плажа няма да има цена за пакетна услуга.

"Различните плажове в България провеждат различни политики. Има плажове, където дават всичко на пакет. Взимаш чадър с два шезлонга или нищо не взимаш. На нашия плаж обаче това не го приемаме”, даде за пример той.

"Българските курорти не са по-лоши от курортите в Гърция. Но същевременно трябва да кажем, че ние, концесионерите, сме длъжници на туристите и сега намерихме добър диалог с Министерството на туризма. Смятам, че тази година плажовете ще бъдат още по-уредени и достъпни за българи и ще ги посрещнем с по-добра и евтина услуга”, каза още Кисьов.

Гърция трета в света по ”сини флагове”, съобщи Нюз.ин вчера. "Сини флагове" са присъдени на 430 гръцки плажове и девет яхтени пристанища, а областта Халкидики е поставена на челно място сред гръцките туристически дестинации.

У нас 10 плажа и едно яхтено пристанище бяха отличени от програмата "Син флаг".

Преди ден излезе и доклад на Европейската агенция за околна среда (ЕАОС) и Европейската комисия, според който през 2015 г.  71,3 % от проверени 94 места за къпане в България са били с отлично качество на водата.