За плаж Силистар е въведен платен достъп, таксата за ден е 4 лева, съобщиха граждани за Нова ТВ и БНТ. Миналата година таксата беше 10 лева, но след скандал беше осигурен безплатен път до плажа.

Вижте снимки >>>

Миналото лято имаше десетки сигнали за събиране на входна такса и бариера при входа на Силистар. Общинската администрация организира монтирането на указателни табели, които да показват как се стига до плажната ивица, освен това бариерите бяха отстранени.

Безплатен път до плаж Силистар има, увери кметът на община Царево. Той уточни обаче, че паркинг местната администрация няма и не може да направи, съобщи "Царево инфо".

Как да направим паркинг в защитена местност? Не може да се паркира в защитена територия. Държавата не разрешава. Направили сме подход, но по него се върви. По този път не може да се оставят автомобили, категоричен е Георги Лапчев.

Кметът коментира и частния паркинг, който втора година вбесява летовниците на Силистар. Имотът е изваден от защитената територия и за него РИОСВ е издала разрешение за временно паркиране.

Доколкото ми е известно НАП е дала разрешение в частния имот да се извършва такава дейност, посочи още кметът на Царево Георги Лапчев.

Миналата година собственикът на имота, на който се намира паркинга - Георги Якимов, вече е глобяван – или поне е имало опит от Община Царево. Актът бил на стойност 1000 лева, на втора инстанция станал 300 лева, а след това бил отменен.

Мога да си го изора, на нива да го направя и никой да не минава, каза Якимов тогава.