Техният максимален капацитет е 21 места, включително правостоящите. Оборудвани са с климатици, рампа за инвалиди, вътрешното им пространство е добре организирано и комфортно, съобщиха от общината.

Вижте снимки >>>

Шестте микробуса возят пътници по маршрутна линия № 1.

Когато новата транспортна схема влезе в сила, те ще бъдат пренасочени към вътрешните обслужващи линии на комплексите "Меден рудник" и "Възраждане". Тогава главната им роля ще бъде да свързват по-отдалечените спирки с бързата автобусна линия.

Предстои оборудването на новите микробуси с валидатори за електронния билет, видеокамери, GPS и информационна система за пътниците. Дотогава таксуването ще става както досега - с хартиен билет от шофьора.

Преди да бъдат пуснати по улиците на града, вчера новите микробуси бяха инспектирани от кмета Димитър Николов, зам.-кмета Руска Бояджиева и управителя на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев.

Превозните средства са закупени с общински средства чрез дружеството превозвач. Така местната управа показва солидарност към европейските партньори и желание да надгражда със собствени усилия постигнатото чрез проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", отбелязват от общината.