От 1- ви юли до 31-ви август в Мол Галерия Бургас ще се проведе международната изложба на папагали от 3 континента.

На 1 юли от 18 часа е официалното откриване на изложбата, на което се очаква да присъства кметът на Бургас Димитър Николов.

В изложбата "Macaw Garden Show" са включени над 35 вида пернати. Сред тях са седем вида Ара, четири вида Какаду, Амазона, Жако, Еклектус, като и три вида много редки птици. Това са Хиацинтовата Ара Джулс, Токо Тукана Рафи и Златният папагал - Съни.

Птиците няма да бъдат поставени в клетки, няма да има и прегради. Това прави изложбата уникална, смятат организаторите.

Пернатите са подготвени за този вид свободно участие в проявата. Така всеки ще може да се наслади на красотата им, а специалният интериор ще подсили ефекта от усещането за дива природа, каквато е естествената среда на папагалите.

Президентът Георги Първанов и футболистът Благой Георгиева бяха едни от първите , които посетиха най-голямата изложба на папагали в търговския Парадайс център в София.

Георгиев в момента е без отбор след като се раздели с руския Рубин, а трансферът в Торино (Италия) не се осъществи и се е отдал на пълен релакс.

Акционерът на първия лайфстайл шопинг център Давид Михайлович, спа лидерът Виктория Кесаровска, предприемачът Валери Шопов, модния директор Атанас Лазаров, певецът Краси Аврамов, Ваня Червенкова, Жана Янева,а Мартин Божаков ( финалист "Мистър София 2015), Йоанна Козева от Биг Брадър, кубинската изпълнителка Долорес са част от популярните личности, които посетиха екзотичната сбирка.