Това каза по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова  в отговор на въпрос, свързан с необходимостта от дисциплинарни проверки на дейността в РУП – Несебър и Областна дирекция на МВР в Бургас след стрелбата в заведението "4you"  в Слънчев бряг на 8 юни.

Тя изтъкна, че от времето, когато е министър няма основания да се твърди, че полицейски служители поддържат връзка с престъпни групировки.

"Относно обвързаност на полицейски служители и престъпни групировки е добре да се погледне историята, от времето в което съм министър няма никакви основания да поддържам тези твърдения”, каза Бъчварова.

По думите й има много доказателства за служители на полицията, които в последните години работят за фирми, които са собственост на част от групировките.  Тя обаче заяви, че не трябва да се правят твърдения по публикации в медиите, защото в 99% те са неверни.

В отговор на въпрос за сигурността на гражданите и бизнеса в морските курорти, Бъчварова увери, че МВР е взело мерки и това лято.

В курортите има 739 командировани полицаи. А от 15 май са започнали съвместни операции между МВР, НАП, ДАИ, КЗП, РИОКОЗ, митниците и други, каза Бъчварова.

Освен това в Бургас има и координационен център, в който се планират различни проверки.