Това съобщиха от НАП в Бургас, осъществили контролно посещение в района, предаде БТА. Целта е била да се установи дали се спазва данъчно-осигурителното законодателство.

Издаваните касови бележки на стойност 4 лева за целодневно паркиране съдържат необходимите реквизити, а касовият апарат е бил свързан дистанционно със софтуера на приходната агенция, констатирали служителите на НАП.

Наетите лица са с договори за 8-часов работен ден.

Екипите на приходното ведомство са се уверили още, че пешеходният достъп до плажа не се възпрепятства, а до паркинга се достига по общински път.

Преди дни летовници се оплакаха, че за плажа е въведен платен достъп, таксата за ден е 4 лева.

Миналото лято имаше десетки сигнали за събиране на входна такса и бариера при входа на Силистар. Общинската администрация организира монтирането на указателни табели, които да показват как се стига до плажната ивица, освен това бариерите бяха отстранени.

Безплатен път до плаж Силистар има, увери кметът на община Царево Георги Лапчев преди два дни. Той уточни обаче, че паркинг местната администрация няма и не може да направи, а имотът за частния паркинг е изваден от защитената територия и за него РИОСВ е издала разрешение за временно паркиране. НАП също е дала разрешение да се извършва такава дейност.