Той посочи, че единият от тях е Димитър Атанасов, който ще представи пред бургаската публика балада. Другите участници са Владо Димов, Стефан Илчев и Десислав Новев, като последните двама ще пеят в дует.

"Искам да пожелая на тези млади хора успех, защото ние си отиваме, те идват“, допълни бургаският композитор.

12 са песните, които ще се съревновават в тазгодишното издание на музикалния конкурс „Бургас и морето, като, по думите на Диомов, по-голямата част от участниците са млади хора.

Освен бургаските таланти, сред тях се открояват имената на Васил Чергов, Клаудия Драганова, Радко Петков и Божидара Симеонова. И тази година участие в конкурса ще вземе Росица Кирилова.

"Старите пушки са си стари пушки и ще навестят конкурса и тази година. На времето това беше голяма звезда. Даже беше по-популярна от Лили Иванова. Тя продължава да прави песни и ето, че тази година е успяла да класира песен за „Бургас и морето“. Има и още една изпълнителка, това е Петя Буюклиева“, каза още композиторът Стефан Диомов.

Тазгодишният песенния конкурс "Бургас и морето" ще се проведе тази събота от 21.00 часа в Летния театър. Дует Ритон, който е в журито, ще изнесе специален рецитал.