Днес състав на Бургаския окръжен съд заседава, за да определи дали 31-годишният мъж трябва да остане зад решетките, тъй като присъдата, заради която в момента е в затвора в Ловеч, изтича на 1 септември, а по друго дело има наложена парична гаранция.

Затворническото лечение, което Горан Горан търпи в затвора в Ловеч, не му помага. 31-годишният бургазлия продължава да „чува гласове".

Пред съда Горанов заяви, че лечението в затвора в Ловеч не му помага, продължава да "чува гласове", получава халюцинации и че иска да се лекува вкъщи.

Прокурорът Андрей Червеняков пледира за постоянен арест на Горанов като посочи, че при предишна по-лека мярка за кратко време той е имал три хулигански прояви, по които са започнати досъдебни производства.

Оказа се обаче, че по нито едно от тези производства Горан не е обвинен, тъй като нямало извършени съдебни експертизи.

Адвокатката му Веселина Василева се противопостави на промяната на мярката. Тя посочи, че Горан никога не е нарушавал наложените му досега ограничения по това дело, винаги се е явявал пред следователите, когато е бил призоваван.

Съдът потвърди паричната гаранция от 1500 лева и така той излиза на свобода след дни.

Горанов придоби популярност след серия хулигански прояви, включително нахлуване в една от католическите църкви в Бургас, в която нанесе побой на свещеници.