Д-р Георги Матев и д-р Даниела Люцканова ще приемат желаещите на 25 и 27 октомври т.г. (вторник и четвъртък) от 14 до 16 ч.

Консултациите ще се провеждат в кабинета, който се намира в бившия Медицински център „Литос“ (на гърба на Новия корпус на УМБАЛ Бургас), съобщава "Черноморски фар".

Д-р Матев и д-р Люцканова са от малкото в страната сертифицирани специалисти за работа с барокамера.

Предварително записване за консултациите не е необходимо, но е добре да се носят медицински документи за заболяването.

Барокамерата, която се намира в УМБАЛ Бургас, е лечебна. В нея пациентът лежи в кислородна среда и кислородът под налягане въздейства комплексно върху цялото му тяло. Важно е да се прави разлика, защото има и декомпресионни барокамери, при които пациентът само вдишва кислород с маска. Лечебният ефект на този тип барокамери е спорен, изтъкват специалистите.

Пациентите, които идват на сеанси в барокамерата на УМБАЛ Бургас, имат различни причини за посещенията си.

Барокамерата влияе добре при заздравяване на тежки рани и изгаряния. Тя се препоръчва на диабетици за лечение на т.нар. диабетно стъпало.

Терапията с кислород под налягане е безценна при анемии, отравяния, остеомиелит, множествена склероза, състояния след инсулт и инфаркт, декомпресионна болест, неврит на слуховия нерв, мигрена, газова гангрена, както и за цялостно укрепване и тонизиране на организма, особено преди зимния сезон.

Голям е процент на родителите на деца с ДЦП и аутизъм, които идват да използват барокамерата. Констатирано е, че тези деца се повлияват добре след сеансите, възстановяват двигателни и говорни умения. Тъй като лечението с барокамера не се покрива от Здравната каса, като жест към родителите на тези деца Бургаската болница промени цените и вече при пакет от 10 процедури 2 не се заплащат.

В основата на лечението лежи значителното повишаване на кислородния капацитет на органите и тъканите в човешкото тяло. Пациентът ляга в барокамерата и в тялото му започва да се всмуква кислород под високо налягане. Чрез кръвта и лимфата кислородът достига до всички органи и клетки. Това нормализира енергийния баланс на тялото, активира възстановителните процеси, засилва кръвообращението, както и действието на определени медикаменти, които пациентът приема.

За лечение с барокамера има и противопоказания, затова е важно терапията да се консултира с лекар и да се провежда под лекарско наблюдение.

За информация относно лечението с барокамера – тел. 0878 501121 и 0879 357 722.