Това предложение на кмета Димитър Николов гласуваха единодушно общинските съветници, предаде БНР.

От месец март тази година, плажът е обявен за неохраняем, но не се стопанисва от години. Едната част от ивицата е в горски фонд, а другата - частна държавна собственост.

Крайбрежната ивица попада в територията на рибарското селище Ченгене скеле, за което Общината има план да го развива

Източната и западната част на морски плаж "Отманли" е разделена от поземлен имот с площ 925 кв. метра. Част от имота, с площ 686/925 кв. метра идеални части, е държавна частна собственост. Останалата идеална част, с площ 239 кв. метра, е частна собственост.

С решение от 2010 г. на Общинския съвет в Бургас е одобрен Подробен устройствен план - План за регулация и застрояване за "Селищно образувание за рибарско селище и домуване на малки рибарски плавателни съдове в местност "Ченгене скеле".

Предвидено е изграждане на нов трети канал, разположен югоизточно от съществуващите два канала, с цел подобряване на условията за риболов, осигуряване на допълнителни места за лодкостоянки и за нуждите от развитие на рибностопански дейности. Ще се осигурят места за домуване на 240 броя малки плавателни рибарски съдове.

Освен това в местността Ченгене скеле се предвижда да бъде изграден и Етнографски рибарски комплекс. Това ще е първият по рода си музей в България, представящ историята на този традиционен за региона поминък.