За историята съобщиха от Окръжна прокуратура - Бургас.

В петък държавното обвинение е предало на съд обвинения в убийството Рамзи Мустафа.

От прокуратурата настояват деянието да се квалифицира като извършено с особена жестокост и при условията на опасен рецидив.

На 11 март т. г. в гората на около 7 км от Айтос в местността "Миризливата чешма" бе открито тялото на 75-годишния Хакъ Али Халил.

Аутопсията показа, че той е бил умъртвен с няколко удара с камък по главата. Възрастният мъж получил мозъчно сътресение, довело до тежък и необратим мозъчен оток, от който последвала смъртта му, става ясно от аутопсията.

Според прокуратурата убийството е извършено с особена жестокост. Няколко дни по-късно бе задържан и обвинен Ремзи Мустафа, осъждан многократно. През 2016 г. Мустафа е търпял е поредното си наказание в затвора във Варна.

На 25.02.2016 г. той получил отпуск за пет дни, трябвало да се завърне в Затвора - Варна до 17.00 часа на 14.03.2016 г.

Около 11 часа на 10 март Ремзи Мустафа отишъл в къщата на Хакъ Халил. Двамата се познавали отдавна.

Разследването установило, че целта на Ремзи Мустафа била получаването на остатък от парична сума, която пострадалият следвало да му даде заради съвместно намерено преди около тридесет години златно съкровище, което дядото задържал, съобщава .24chasa.bg.

Преди да достигне до Люляково, Ремзи Мустафа пил доста. В хода на разговора с дяло Хакъ Мустафа настоял да получи остатъка от обещаната му сума от намереното злато.

Хакъ Халил му заявил, че не разполага с пари в наличност, уверявайки го, че скоро ще получи пари от Турция.

Подсъдимият Мустафа и пострадалият решили да отидат до Айтос, където дядото взел 1000 лева в заем. По-късно в автомобила Хакъ дал парите на Мустафа. На около 7 километра от Айтос двамата спрели край пътя за тоалетна. Между тях отново възникнал спор.

Според обвиняемия дядото посегнал да го удари. После Мустафа грабнал камък и го стоварил върху главата му.

Делото е насрочено за 17 ноември тази година.