Решението на Апелативен съд - Бургас потвърждава присъдата на окръжните съдии, според които ексградоначалникът на Царево е невинен.

От Апелативния съд в Бургас съобщиха, че прокуратурата е обвинила Арнаудов, че с действията си в качеството си на кмет е ощетил общинската хазна с над 130 хиляди лева, като продал частен общински имот.

Според обвинението през 2005 година той е нарушил служебните си задължения и с цел да набави за частна фирма облага е сключил неизгоден договор за общината.

Окръжният съд обаче преценил, че Арнаудов не е извършил престъплението и отхвърлил гражданския иск на община за претърпените вреди.

Недоволна от оправдателната присъда прокуратурата протестира постановения съдебен акт пред Бургаския апелативен съд. Решението подлежи на обжалване пред ВКС.

Петко Арнаудов беше кмет на Царево в периода 2002-2011 г. По време на управлението му гръмна скандала с вилното селище „Златна перла“ край Варвара, построено в границите на природен парк "Странджа" без задължителната по закон екооценка. В крайна сметка селището бе съборено, а Арнаудов беше наречен  "ликвидаторът на Странджа".

Скандали имаше и с разрешения за строеж край дивия плаж "Корал" и презастрояването на местността "Бутамята" в Синеморец.