Гласуването за "Годишните награди в туризма 2016" е активирано и ще продължи до 18 декември.

Бургазлии могат да подкрепят в конкурса два свои обекта - остров Света Анастасия в категория "Туристическа атракция" и Фестивал на пясъчните скулптури в категория "Туристическо събитие".

С вота си могат да помогнат и всички гости от други градове, които са посетили тази година Бургас и са си прекарали добре.

В първата категория са включени още две забележителности от Бургаска област - Националният археологически резерват „Античен и средновековен град Деултум“ в село Дебелт и тракийското мегалитно скално светилище Беглик Таш край Приморско.

В категорията за туристическо събитие участват и Международният фестивал на православната музика „Св. Богородица – Достойне Есть“ в Поморие и Международният фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица“ в Китен.

Финалистите са публикувани в платформата www.tourismawards.bg, съобщи Топ Новини. Всеки може да избере своя фаворит във всяка една от 16-те категории, но да даде своя вот само веднъж за него.

В конкурса са подадени над 200 кандидатури в 15-те обявени категории (в 16-та категория "Изборът на българите" номинираните са предварително определени).

Спечелилите участници ще бъдат обявени на специална церемония на 19 декември, (понеделник).