Движението по улиците на места е затруднено от образувалите се дупки в настилката и това създава предпоставки за инциденти, съобщиха от община Бургас.

В понеделник (23 януари) започва асфалтирането с машина, която използва специална технология при минусови температури - впръскване под налягане на асфалтираща смес.

Запълването на уличните дупки ще започне от кръговото на входа на Бургас от София. Ще се ремонтират всички компрометирани участъци по основните пътни артерии и ще се продължи по останалите улици. Екипите ще прекъсват работа при дъжд и снеговалеж.

Аварийните кърпежи ще продължат през целия зимен сезон. Когато метеорологичните условия позволят, ще се пристъпи към интензивно асфалтиране с топла смес в участъците, където настилките са най-повредени.

На всички пътни фирми е разпоредено в най- кратки срокове да ремонтират повредените парапети, мантинели, знаци и светлоотразителни кабари, като разходите ще бъдат за сметка на снегопочистващите фирми.

До средата на следващата седмица всички териториални директори и кметски наместници трябва да предоставят справка за състоянието на шахтите, отводнителните канали за дъждовна вода и помпените станции, заради предстоящото снеготопене.

Към фирмата - изпълнител на спирките в Бургас ще бъдат предявени претенции, тъй като има корозирали седалки. Те ще бъдат подновени.