Очаква се той да отвори врати за посетители на 29 юни, когато се отбелязват 70 години Българска гражданска авиация. Идеята за авиомузея не е нова. С реализирането й сега се е заела морската община. Тя вече е официален собственик на самолетите, които се водеха към летището в Пловдив.

В момента се работи по възстановяването на външния и вътрешния вид на летателните апарати и се изграждат алеи. Авиомузеят включва големи и малки граждански и военни самолети.

Посетителите ще могат да разгледат летателните апарати отвътре - пилотската кабина, пултове за управление, салона в пътническите модели.

За всички експонати се предвижда поставянето на информационни табели, описващи тяхната характеристика и история. На тях ще има QR код, който препраща потребителя към интернет страница, предоставяща му пълна информация за съответния самолет.

Сред музейните експонати ще са още униформи, значки, снимки и картички, UV стая и пилотска кабина с виртуални очила. За всички помещения е предвидено интерактивно светлинно и звуково оформление.
Ще бъдат поставени говорители, издаващи звуци, близки до тези на самолета в полет, също така дикторски глас за историята на апарата.

Експозицията ще включва апарати от гражданската, селскостопанската и военновъздушната авиация.