Малко кефал се е появил и сега, който рибар излезе с лодката си в морето, може да хване от вкусната риба, пише "Труд".

Бялата мида в момента пък я ловят с малки тралове. Ако засечеш рибари на кея, може да се купи по 5- 5. 50 лева килограма. Но предимно е за износ. Навън се харчи по 12- 15 евро килото, три пъти по- скъпо, отколкото у нас. Иначе, на рибната борса „Краснодар“ в Бургас, има черна мида по 2 лева за килограм, а пресен кефал може да се намери по 6- 8 лева. По 15 лева върви лавракът, 25 лева килото е ударил пресният калкан, 7 лева върви кило попчета.

Рибата, която се предлага е замразена или пък са я купували от Кавала, Гърция, с изключение на кефала и калкана. Паламудът- български, замразен, е 8 лева, веян се продава на същата цена, толкова е и българският чернокоп. Скаридите са по 5 лева килото, двойно по- скъпи са рапаните- 10 лева. Има и кликач по 8 лева.

Риболовците са се зарадвали на едрия кефал, макал че все още е в малки количества. Чакат повече от вкусната риба, както и да се появи- карагьозът. Повечето кърпят мрежи и мечтаят за добра слука за пролетен сафрид, който обаче ще се появи чак през май.