Д-р Стойнов е завършил ВИЗВМ – Стара Загора през 1987 г. и практикува в собствен ветеринарен кабинет от 1993 г.

Той е един от малкото в Бургас категоризиран първа категория още през 2010 г., тъй като се занимава с високо специализирани услуги за домашни животни като хирургични, стоматологични интервенции, образна диагностика и лабораторни изследвания със собствена апаратура.

Д-р Стойнов е учредител и член на Българския ветеринарен съюз. В периода 2008-2013 г. е изпълнявал поста председател на областна колегия на БВС.

Стойнов се включва активно в множество обществени инициативи. От началото на 2017 г. той е член на управителния съвет на сдружение „Морски сговор“, което се занимава с проблемите на общността на местните рибари от р.с. Ченгене скеле, изтъкват от ГЕРБ.

Както вече беше съобщено, в листата на ГЕРБ от гражданската квота влиза и известната журналистка Диана Саватева - шеф на бургаското издание на в. "24 часа". Тя заема втора позиция в листата във Втори многомандатен изборен район, веднага след водача - бившия екоминистър Ивелина Василева.

Саватева е родена в Царево. Завършила е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Българска филология“.

"Диана Саватева е име в журналистиката, което се свързва с обективност, принципност и аналитичност. Тя познава в дълбочина най-важните проблеми на региона, има поглед върху спецификата на всяка една от 13-те бургаски общини. Една година преподава „Репортерско майсторство“ на студенти по журналистика в БСУ. А автор е на две поетични книги, член е на Бургаската писателска общност", подчертават от ГЕРБ.

Ето и всички имена в листите:

Ивелина Василева

Диана Саватева

Димитър Бойчев

Диана Йорданова

Жечо Станков

Семир Абу Мелих

Галя Василева

Иван Вълков

Д-р Стойно Стойнов

Севдалина Турманова

Ася Пеева

Румен Желев

Иван Гавраилов

Владимир Крумов

Борислав Киров

Татяна Тотева

Тодор Михалев

Любомир Йорданов

Николай Василев

Георги Долапчиев

Евгений Стоянов

Иван Иванов

Милен Петров

Диян Петров

Светозар Янев

Иван Киров

Мартин Илиев

Росица Петрова