Това е показала проверка на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) във връзка с възлагателен акт от 2 февруари 2017 г. на Окръжна прокуратура Бургас за строителството но нов жилищен блок в комплекс „Лазур“, съобщиха от компанията, инвеститор на проекта - „СК“ ООД.

След представянето му в началото на февруари беше образувана проверка дали строителните разрешителни, издадени за сградата, са законни. В рамките на действията на ресорните институции в законоустановения срок са извършени служебни проверки на издадените четири разрешения за строеж. В заключението на ДНСК се казва, че не са установени нарушения на предвижданията на действащите ПУП и РУП, подечртаха от фирмата.

„Като уважавана строителна компания, гордееща с десетки реализирани проекти за последните 25 години, сред които и някои емблематични за Бургас и областта сгради, винаги сме започвали работа след получаването на всички необходими разрешителни и успешно преминаване на законовите процедури“, се казва още в изявлението на инвеститорите.

Те изразяват надежда това становище на ДНСК да спре спекулациите около законността на започналите вече строителни дейности.

С реализацията на проекта 1 милион лева ще бъдат инвестирани в нови улици, зелени площи, паркоместа и детска площадка за всички жители на комплекса, а самата сградата ще има 126 апартамента, 9 офиса, 153 подземни паркоместа на три подземни нива на разгърната площ от 23 970 кв/м., изтъкнаха от "СК".