Предвидени са и зрелищни представления на артистите от театър "Файъртър", които чрез спектаклите "Охлюмотив" и "Гигански богомолки" ще ни потопят в магията на огнените танци.

Атрактивна интерактивна фото-арт- инсталация ще бъде обекта, който ще даде възможност на всеки посетител да се снима, преобразявайки се до неузнаваемост с различни аксесоари.

Новото в програмата е включването на бургаската фолклорна общност от самодейни състави, които ще представят непреходната красота и естетика на българските народни танци на едно необичайно за тях място - Мостика.

"Включи града" ще продължи с необичайните трансформации на познатите изкуства и пространства.

Тазгодишното издание на фестивала, обаче, ще има бургаски привкус и почерк.

Културни институции, организации, свободни артисти и творчески групи от Бургас от 16 до 18 юни ще завладеят галерии и открити градски пространства, в който публиката ще бъде въвлечена в едно истинско приключение. Те ще предложат на любителите на статичното изкуство няколко изложби, чиято арт стойност, ще бъде съчетана и представена на фона на класически музикални изпълнения.

Традиционните арт-уъркшопи (арт- работилнички) отново ще привлекат вниманието на малки и големи и ще им предложат да се включат в изработката на различни произведения - кукли, кораби, самолети, шапки и какво ли още не.

Разбира се и меломаните няма да бъда разочаровани, "Включи града" ще им предложи рок концерти, класически и джаз изпълнения.

Всички събития са с вход свободен, а повече информация за програмата ще намерите на www.vkluchigrada.com.