Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Бургас.

Оттам припомнят, че на 30 ноември 2016 г. апелативните съдии потвърдиха оправдателната присъда на Арнаудов, произнесена от Окръжния съд Бургас на 28 март 2016 г.

Бившият кмет е подсъдим за престъпление по служба, свързано с общинска собственост. Обвинението му е, че през 2005 г. е нарушил служебните си задължения с цел да набави облага за „Петров Комерс 99“ ЕООД, продавайки му на занижена цена имот в Царево, който при това е публична общинска собственост. От деянието на Арнаудов са настъпили значителни вредоносни последици за общината – за 137 800 лв. Това е разликата между продажната цена на имота и средната пазарна цена.

Предстои насрочване на нова дата за разглеждане на делото в Апелативен съд – Бургас.

Петко Арнаудов беше кмет на Царево в периода 2002-2011 г. По време на управлението му гръмна скандала с вилното селище „Златна перла“ край Варвара, построено в границите на природен парк "Странджа" без задължителната по закон екооценка. В крайна сметка селището бе съборено, а Арнаудов беше наречен  "ликвидаторът на Странджа".

Скандали имаше и с разрешения за строеж край дивия плаж "Корал" и презастрояването на местността "Бутамята" в Синеморец.