Около 1.50 часа тази сутрин в Районно управление - Поморие е получено съобщение за давеща се жена в района пред хотел „Гардения Палас” в Поморие,  съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Към мястото на инцидента се отправили полицейски служители и екип на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Поморие. Те са открили тялото на 28-годишната унгарска туристка.

Младата жена живеела във Виена. Компанията й била 7-членна, настанена в хотел  „Гардения Палас”. Партито на брега е било полято с много алкохол, ще се разследва и за употреба на дрога.

Проджект-мениджърът на Гранд Хотел Поморие Георги Мицов разказа пред "Флагман", че е бил наблизо заедно с няколко свои приятели, когато чул виковете за помощ на немски език.

"Видях млади хора, които панически обикалят брега. Обясниха, че току-що са загубили във вълните момиче от своята компания”, разказа Мицов.

Той е реагирал светкавично, осветявайки с автомобил района. Виждат тялото на около десетина метра от брега, блъскано от вълните. Предприемат светкавична спасителна операция.

По думите му след 20-тата минута пристига пожарна, а почти заедно с нея и линейката. Групата на Георги Мицов действа като медицински екип и провежда спасителните действия на 12 удара плюс две вдишвания. За съжаление без успех.

Тялото й е е откарано в „Съдебна медицина” при УМБАЛ - Бургас за аутопсия.

От полицията съобщават за още един инцидент.

Издирват млад мъж, скочил от вълнолом

21-годишен мъж е изчезнал в морето в района на Несебър. Вчера, около 18.15 часа, в Районно управление - Несебър е получено съобщение от 66-годишна жена от Ловеч за това, че заедно с 21-годишния си син дошли на разходка в Старият Несебър. Момчето поскало да посетят вълнолома, покатерил се по скалите и скочил в морето от там. Своевременно на мястото на инцидента пристигнал екип от двама водолази от „Пожарна безопасност и защита на населението”, които не са открили С. П. Работата по случая продължава.