Около 23,40 ч данъчни инспектори, жандармерия и униформени полицаи от Районното управление в града са проверели едновременно пет от най-оборотните заведения в курорта, на главната улица, срещу кметството и в рамките на броени минути ги запечатаха, съобщи "Флагман".

Това са едни от най-популярните летни заведения: "Хавана клуб", механа “Българан”, пица енд бар грил "Неро", ресторант “Старата чешма”.

Данъчните, заедно с публични изпълнители, са отстранили персонала и пред очите на многобройните клиенти са обявили, че заведението затваря, разказа очевидец.

Те са взели всички налични пари от касите, преброили са ги пред поемни лица и са ги прибирали в полза на държавата.

От НАП-Бургас съобщиха, че заведенията са запечатани за 48 часа с цел обезпечаване на доказателства по предстоящи ревизионни действия=

Проверката е извършена съвместно с представители на полицията и митническите власти. Иззети са компютрите на търговските обекти.

До запечатването на заведенията се е стигнало след отказ за предаване на наличните средства от касите на обектитe. А въпросните обекти са натрупали значими просрочени задължения.

По Южното Черноморие от началото на месец юни са извършени близо 3000 проверки. Данъчните отбелязват спад на нарушенията в сравнение с миналото лято и ръст на оборотите. Най-чести нарушения остават неиздаването на касова бележка и разлика в касовата наличност.

От началото на лятото по Южното Черноморие данъчните са запечатали повече от 20 обекта за работа без фискално устройство, както и повторно други 10 заради това, че отново не издават касови бележки. Мярката запечатване на търговски обект за неиздаване на касова бележка от началото на лятото е била наложена над 100 пъти.

НАП отчете ръст на оборотите на морето >>>

Бургаските данъчни са поставили на 24-часово непрекъснато наблюдение чрез дистанционната връзка на фискалните устройства с НАП и над 200 високооборотни обекта по Южното Черноморие. Под непрекъснато наблюдение са и тези обекти, които през активния летен сезон са сменили собствениците си.

Засиленият контрол ще продължи през целия активен летен туристически сезон, като се получава и информация от Черноморските общини, на базата на която приходното ведомство извършва допълнителни проверки, отбелязват от НАП.

Хотелиери от Приморско се оплакаха на Валери Симеонов от шумни заведения >>>