Донка Петрова изрази съжаление за смъртта на 11-годишното момиченце, което беше намерено наръгано с малък нож във врата, но призова истинският виновник да бъде открит и задържан.

Още вчера тя разказа, че детето й е със специални образователни потребности, затова ходи на училище с ресурсен учител. По думите й Иван дори не можел да ползва нож, карал нея да му отреже салам.

Служебният адвокат, който му е назначен, също заяви, че детето е с развитие като на 10-годишен, което обяснява защо след убийството е отишъл да играе на криеница с децата от квартала.

Пред bTV майката подчерта, че в неделя, когато е станало убийството, заварила Иван пак да играе пред блока. По думите й момчето го е страх да ходи сам и винаги излиза с някой възрастен. Някой трябва да е с него да го подмага. Страх го е да си легне сам, каза още майката. Тя отрече, че у сина й са намерени вещи на убитото момиче, както съобщиха от полицията. Във връзка с частичните му самопризнания, за които съобщиха от прокуратурата и полицията, тя коментира, че „той на всяко нещо повтаря „Да”.

Пред Нова телевизия Петрова допълни, че не е виждала сина си, защото не я пускат при него.

Близки и съседи на 15-годишния Иван също бяха категорични, че момчето не е способно на извърши такова престъпление. Семейна приятелка го описа като много добро дете.

"Той е страхлив, умствено по-бавно помни, но не е невменяем", каза Любомира Танева.

Съседката Галина Пенева също каза, че е много добро дете и е абсурд той да е извършил убийство. Тя никога не го била виждала да носи нож.

Вчера обаче Бургаският окръжен съд остави в ареста Иван. Семейството ще обжалва решението.

По-късно днес ще бъде погребението на 11-годишната Никол.