Тежкият инцидент стана в неделя по обяд на улица "Трети март" в Приморско. 
Софиянецът Владимир Колев бил зад волана на лек автомобил "Опел Омега" с пернишка регистрация. Колата навлязла в лентата за насрещно движение и блъснала младия Евелин, който карал колело

След катастрофата, Колев избягал от местопроизшествието и се скрил в двора на почивна база, където два часа по-късно е открит от полицаите. В 14.17 ч. шофьорът е тестван с дрегер за употреба на алкохол, като апаратът отчел - 2.22 промила. Блъснатият велосипедист е откаран в УМБАЛ – Бургас, където малко по-късно е починал. 33-годишният Евелин е семеен и има малко детенце.

Днес Владимир Колев застана пред Окръжния съд в Бургас, който гледа мярката му за неотклонение, съобщиха местните сайтове "Бургас Инфо" и "Флагман". Мъжът е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост и бягство от местопроизшествието.

В съдебната зала стана ясно, че софиянецът е осъждан 10 пъти за различни престъпления срещу собствеността, а според назначената по делото експертиза по време на катастрофата той е шофирал с 2,70 промила алкохол в кръвта. Според свидетели, мъжът започнал да пие от рано сутринта в неделя. Колев работел от 10 години като домакин в почивната база в Приморско, където се укрил след катастрофата, но без трудов договор. 

Според държавното обвинение са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че именно Владимир Колев е извършител на деянието. Наблюдаващият прокурор заяви, че има опасност обвиняемият да се укрие, предвид и тежестта на повдигнатото обвинение, което предвижда до 10 г. затвор и поиска най-тежката мярка - "задържане под стража". 

Самият Колев помоли съда да бъде освободен под домашен арест. 

"Изобщо не зная дали съм бил на мястото. Съжалявам за момчето, но нямам спомен да съм бил там. Седях в една стая, не можех да изляза навън, не знам на кой свят съм бил. Нямам спомен да съм бил пиян. Знам, че съм съден преди и като ми предложиха да отида от София в Приморско съм се пазил от сянката си. Не исках проблеми. Аз си бях в базата. Аз не съм добре с главата, с простатата... ако е възможно да съм под домашен арест в базата в Приморско", каза обвиняемият.

Неговият адвокат обясни, че преди 15 години Владимир бил ударен с брадва в главата и претърпял тежка операция, след която част от черепа му е била заменена с пластмасова пластика и имал загуба на памет.  Защитникът обаче не можа да представи никакви доказателства за това. В почивната база Колев се е грижил за майка си, която е с деменция. След ареста тя е изпратена в старчески дом в София.

Окръжните магистрати решиха, че обвиняемият трябва да остане за постоянно в ареста, тъй като има реална опасност да се укрие.

Бащата и вдовицата на Евелин Дуков също бяха в съдебната зала. Те поискаха извършеното от Колев да бъде разглеждано като убийство, а не като пътен инцидент.