Това е поредната инициатива в социалната сфера, която общината организира през тази година. Партньори в проявата са организациите "Авигея Шаама" и "Верният настойник", с които местната власт работи и по други инициативи в помощ на хората.

"Хубаво е в днешния век на развита глобализация и технологичен прогрес човек да има представа от общуването в необятния интернет свят. Искам да ви уверя, че в други населени места в общината, в които организирахме такъв курс, хората споделят, че са доволни от наученото", е заявил Николай Димитров.

От "Авигея Шаама" са подготвили символични подаръци за всеки един от възрастните хора, решили да повишат своите знания, за да се създаде празнично настроение.

Председателят на пенсионерските клубове Димитър Стоянов е благодарил за възможността да научат нещо ново и отправил молба към всички да бъдат организирани и съсредоточени по време на работния процес.

Обучението е съобразено с индивидуалните нужди на всеки и се реализира от "Верният настойник". Завършилите успешно курса ще получат сертификат, удостоверяващ новите им знания.

Инициативата започна от Обзор в началото на годината, като идеята е тя да обхване всички населени места на общината, посочват от Община Несебър.