Заложени са и средства за продължаването на изграждането на инфраструктура в индустриалната зона в Българово, съобщи БНР.

Това стана ясно по време на Комисията по международно сътрудничество, оперативни програми и неправителствени организации.

Предвижда се изграждането на локално платно в Промишлената зона „Север“ към терени за производство и складова дейност, които се намират по пътя между Ветрен и Бургас, обясни зам.-кметът по строителство на общината Чанка Коралска.

„Там вече е започнало изграждането на локалното платно. Има няколко големи инвеститора. Част от тях вече имат готови проекти и разрешения за строеж, други подготвят проекти. Важно е да изпълним ангажимента ни – да осигурим инфраструктура“, обясни тя.

Чанка Коралска допълни, че ще бъдат заложени средства и в изграждането на инфраструктурата в индустриалната зона в Българово.

„Там вече се извършва строителство от един от инвеститорите. Имаме още едно издадено разрешително за строеж, който много скоро се очаква да започне. Изчакваха ние да приключим с прокарването на водопровода, което в момента се случва. Продължаваме с изграждането на канализация, Канализационна помпена станция, доставка на електрическата енергия и улици.“

Малък ресурс е заделен за продължаването на етапното изграждане на пътя Банево – Изворище.

Коралска допълни, че заложените средства няма да стигнат за целия ремонт на пътя.

Общо 500 000 лв ще бъдат отделени за подобряването на инфраструктура на бургаския квартал.