Служители на Второ РПУ в града изясняват случая и уточняват дали става въпрос са самоубийство или за нещастен случай.

Мъжът е паднало между две заведения, които се намират в подблоковото пространство на жилищния блок 1А. Те са сред най-посещаваните в района и по време на инцидента вътре е имало хора.

Жена, която тъкмо излизала от съседния магазин, станала пряк свидетел - тялото на възрастния мъж, облечен в раирана нощница, паднало пред нея. Въпреки шока, в който тя изпаднала при вида на трупа, все пак успяла да събере сили и да позвъни на 112, съобщи "Флагман".

Тялото е откарано в бургаската болница, където ще бъде извършена аутопсия.

Загиналият Коста Будаков е бил в перфектно здравословно състояние. Въпреки възрастта си, той всяка сутрин ходел пеша до Морската градина и спортувал, водел изключително активен начин на живот, казват негови съседи.

Близките му не вярват той да е сложил край на живота си, тъй като бил много положителен и лъчезарен човек.

„Съпругата му почина преди 19 години, има дъщеря, която е учителка в елитно бургаско училище. Тя всеки ден идваше при него да види как е, носеше му храна, често излизаха и на разходка. Коста не беше и самотен, нито пенсионер с ниска пенсия. Навремето е бил миньор цели 34-години. Поради тежките условия на труд по мините пенсията му бе много висока за българските стандарти. Вчера го видях пред блока, поговорихме си, изглеждаше в перфектно настроение, не вярвам да се е самоубил. Според мен става въпрос за трагичен случай“, разказа съсед на Коста.