Измамите са свързани с обяви в интернет за продажба на стоки и в последствие изпращане на стоки без стойност, различни от обявените, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Задържаната 19-годишната Х. В. от Бургас е направила пълни самопризнания. Тя  е обяснила механизма за извършване на престъпната дейност.

Младата жена ползвала няколко сайта за интернет търговия с вещи – втора употреба, като публикувала обяви за продукти на специален режим, с което се избягва опцията „преглед и тест”. На обявите се отзовавали различни хора, единият от които получил пратка, чието съдържание далеч се разминавало с промотираното.

Той алармирал служителите от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, които своевременно предприели действия по установяване самоличността на извършителката на измамата и след множество процесуално-следствени и оперативни мероприятия локализирали 19-годишната бургазлийка.

Тя е задържана за срок от 24 часа, като в обитаваното от нея жилище, разположено в ж.к. "Меден Рудник" са намерени и иззети вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление.

По случая е образувано досъдебно производство.

Преди месец бяха установени други двама извършители на неправомерни транзакции в интернет-пространството, които чрез използването на данни от банкови карти, осъществяваха залози в интернет-сайтове. И по двата случая бяха образувани досъдебни производства. ОДМВР – Бургас използва възможността да призове граждани - потърпевши от подобен род неправомерни посегателствa, да потърсят съдействие и да съобщят в сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, на адрес : ул. „Христо Ботев” № 46.