Той ще се проведе на 24 и 25 март в експозиционен център "Флора", съобщиха от община Бургас.

Посетителите ще могат да се състезават помежду си, да наблюдават всеки един от турнирите, както и да изпробват най-новите технологии и игри. Феновете ще могат да се снимат със своите любимци от екипа. Освен това се подготвя специалeн Scavenger Hunt, а участниците в него, успешно изпълнили изискванията, ще имат възможността да получат страхотна специална награда.

"Ние обичаме игрите, а не платформите!", казват организаторите.

Всички фенове на компютърните, виртуалните и конзолните игри ще могат да се насладят на турнири по League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Street Figter V, Mortal Kombat XL, FIFA 18 и други. За пръв път на българско събитие ще се играе състезателно Fortnite и за първи път ще се проведе VR турнир 1v1 на играта The Unspoken. 

Последните тенденции в технологиите ще бъдат изложени в специална зона. За феновете на бързите скорости ще има рейсинг симулатори със специални седалки, скоростен лост и педали.

Първите 100 души, които успеят да съберат пъзела в уникална игра, предложена от организаторите, ще получат страхотни награди.

Гостите на събитието ще могат да ипробват най-новите продукти на HP OMEN, ASUS, HyperX и Steelseries. Всички събития в програмата ще се излъчват на живо в канала на GplayTV (twitch.tv/gplaytv1) в платформата за стрийминг Twitch, a най-интересните моменти ще бъдат качени в канала им в социалната мрежа YouTube.

Очакват се над 2000 посетители от цялата страна.Побързайте, защото билетите свършват бързо, казаха организаторите. Можете да си ги набавите оттук:

http://www.eventim.bg/bg/bileti/gplaytv-gaming-weekend-burgas-ekspozicionen-centr-flora-485351/event.html