Tourist Auto Show (TAS) е новаторски проект, акцентиран върху туристическия бранш със специфични автопаркове, както и широкият кръг лични, корпоративни, общински и други потребители на автомобили с разнообразно предназначение.

Шоуто ще се проведе на две последователни събития по 4 дни всяко, съответно в Бургас от 19 до 22 април и във Варна от 26 до 29 април, като за участие са поканени всички фирми от Асоциацията на автомобилните производители (ААП) и техните дилъри в двата града, вносителите на кемпери и каравани, доставчиците на гуми, масла, резервни части, аксесоари и др.

За момента има потвърждение от следните марки: Audi, Can-Am BRP, Citroen, Ford, Fuso, Isuzu, Jeep, Hyundai, Opel, Peugeot, Piaggio, Mercedes, Mitsubishi, Scania, VW.

Място на провеждане – паркингите пред магазини „Метро”, които са утвърдена локация за пазаруване с добра инфраструктура и лесен достъп.

TAS по същество е платформа, която позволява директна комуникация едновременно с две целеви групи потребители – за лично ползване и за бизнес, институционални купувачи, заинтересовани от обновяване на своя автопарк при преференциални условия и чрез преки контакти.

Туристическият и ресторантьорският бранш са един от най-бързо развиващите се и динамични отрасли у нас, като отбелязаният значителен ръст изисква обновяване на автомобилния парк успоредно с непрекъснатото реновиране на хотелите, ресторантите и заведенията.

Участниците развиват пазарните си позиции и излизат с новите си предложения към потенциалните купувачи непосредствено преди началото на туристическия сезон, включително със специално разработени за посетителите на TAS оферти.

По време на TAS Бургас и Варна се очакват национални премиери на модели от леката, лекотоварна и товарна гама на участниците.