Покритието й ще бъде изцяло обновено, за да стане много по-удобна и безопасна за шофьори и пешеходци, съобщиха от Община Бургас.

За да не се спира изцяло движението, но да има фронт за работа на строителите, в продължение на месец - от 27 март до 26 април - ще бъде въведена временна организация на движение по улицата от кръгово кръстовище "Трапезица" до бул. "Стефан Стамболов". В посочения период автомобилите могат да преминават по "Струга" двупосочно, но само в две от четирите ленти. Когато бъде преасфалтирано едното платно, ще бъде отворено другото.

От 27 март до 26 април ще бъде затворено за ремонтни дейности и движението на пътни превозни средства по бул. "Даме Груев", в отсечката от ул. "Струга" до ул. "Л. Маджаров".

Община Бургас призовава своите жители и гости да бъдат внимателни на пътя в посочения период и при възможност да използват обходни маршрути. Важно е този проект да бъде изпълнен сега, защото от месец май нататък градът се изпълва с още повече приходящи автомобили, което е предпоставка за огромни задръствания и инциденти.