Бургазлии събират дрехи и лекарства за пострадалите в с. Бисер

stat 10:24  |  8 февруари 2012 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Евакуиране на жители на наводненото от язовира село Бисер Евакуиране на жители на наводненото от язовира село Бисер
Сн.: Bulphoto

Десетки бургазлии вече са събрали дрехи, одеяла и лекарства за пострадалите от наводнението в село Бисер. Акцията тръгна от Фейсбук, а организаторите са автомобилните състезатели от "Вромос".

 Даренията се събират в тяхната база, която се намира по пътя за Каблешково, от дясната страна на пътя в посока Бургас-Каблешково след новия спортен комплекс, предаде Бургас инфо.

Събират се топли дрехи, обувки, завивки, лекарства от първа необходимост (аспирин, аналгин, прахчета против грип и настинка), консерви, зимнина. Който няма транспорт, а иска да се отзове, може да се обади и на дежурния телефон на единия от организаторите - Иван Тодоров - 0888 417 383. Дарението ще бъде взето лично от дома му. "Много домакини вече се обадиха, включително и от Поморие. Тази вечер до 23 часа ще събираме, а утре рано сутринта тръгваме да ги занесем в селото", обясни той.

Вчера от ГЕРБ-Бургас съобщиха, че народните представители от партията призовават кметовете от областта, общинските съветници и гражданите да се включат активно в кампанията на Министерството на труда и социалната политика за предоставяне на нови топли дрехи и одеала в дирекция „Социално подпомагане". Постъпилите дарения ще бъдат извозени в Община Харманли, като оттам ще се разпределят на стотиците нуждаещи се хора.

„Ние, народните представители лично се включваме в кампанията, тъй като разбрахме от директора на ведомството в Бургас г-жа Диана Видева, че до този момент са получили едва два чувала с дрехи. На нас вече ни звъняха много хора, които искат да помогнат, но не знаят къде се приемат дарения. Проведохме разговор и с директора на БЧК-Бургас г-жа Виолета Радева, която ни осведоми, че вече има открита сметка за дарения за засегнатите от наводнения хора. Тя може да се види на сайта на организацията.
Призоваваме институциите и гражданите, които нямат възможност да отделят средства, но имат готовност за дарение на нови обувки, дрехи и завивки да ги занесат в офиса на „Социално подпомагане" в Бургас на адрес: ж.к. „Братя Миладинови", бл. 42. На този етап, при изключително ниските температури, те са най-необходими", коментира водачът на Групата на народните представители от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

Дарителите ще получат приемо-предавателен протокол от служителите в службата.

Вчера Изпълнителната комисия на ГЕРБ взе решение да дари един милион лева от държавната субсидия на партията за хората, които загубиха домовете си в бедстващите райони.
Премиери

Rampage: Унищожителите

Rampage: Унищожителите

По класическата видеоигра от 80-те години - маймуни и чудовища разрушават градовете....

Нито звук

Нито звук

Свръхестествен трилър - първи филм, в който играят съпрузите и в живота Джон Кразински и Емили...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК