Бургазлии събират дрехи и лекарства за пострадалите в с. Бисер

stat 10:24  |  8 февруари 2012 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Евакуиране на жители на наводненото от язовира село Бисер Евакуиране на жители на наводненото от язовира село Бисер
Сн.: Bulphoto

Десетки бургазлии вече са събрали дрехи, одеяла и лекарства за пострадалите от наводнението в село Бисер. Акцията тръгна от Фейсбук, а организаторите са автомобилните състезатели от "Вромос".

 Даренията се събират в тяхната база, която се намира по пътя за Каблешково, от дясната страна на пътя в посока Бургас-Каблешково след новия спортен комплекс, предаде Бургас инфо.

Събират се топли дрехи, обувки, завивки, лекарства от първа необходимост (аспирин, аналгин, прахчета против грип и настинка), консерви, зимнина. Който няма транспорт, а иска да се отзове, може да се обади и на дежурния телефон на единия от организаторите - Иван Тодоров - 0888 417 383. Дарението ще бъде взето лично от дома му. "Много домакини вече се обадиха, включително и от Поморие. Тази вечер до 23 часа ще събираме, а утре рано сутринта тръгваме да ги занесем в селото", обясни той.

Вчера от ГЕРБ-Бургас съобщиха, че народните представители от партията призовават кметовете от областта, общинските съветници и гражданите да се включат активно в кампанията на Министерството на труда и социалната политика за предоставяне на нови топли дрехи и одеала в дирекция „Социално подпомагане". Постъпилите дарения ще бъдат извозени в Община Харманли, като оттам ще се разпределят на стотиците нуждаещи се хора.

„Ние, народните представители лично се включваме в кампанията, тъй като разбрахме от директора на ведомството в Бургас г-жа Диана Видева, че до този момент са получили едва два чувала с дрехи. На нас вече ни звъняха много хора, които искат да помогнат, но не знаят къде се приемат дарения. Проведохме разговор и с директора на БЧК-Бургас г-жа Виолета Радева, която ни осведоми, че вече има открита сметка за дарения за засегнатите от наводнения хора. Тя може да се види на сайта на организацията.
Призоваваме институциите и гражданите, които нямат възможност да отделят средства, но имат готовност за дарение на нови обувки, дрехи и завивки да ги занесат в офиса на „Социално подпомагане" в Бургас на адрес: ж.к. „Братя Миладинови", бл. 42. На този етап, при изключително ниските температури, те са най-необходими", коментира водачът на Групата на народните представители от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

Дарителите ще получат приемо-предавателен протокол от служителите в службата.

Вчера Изпълнителната комисия на ГЕРБ взе решение да дари един милион лева от държавната субсидия на партията за хората, които загубиха домовете си в бедстващите райони.Премиери

Те живеят в нощта

Те живеят в нощта

По едноименния роман (2012 г.) на американския писател Денис Лихейн. Гангстерска история от...

Воевода

Воевода

По очерка "Румена войвода" от сборника „Хайдути” (1960 г.) на българския писател Николай Хайтов и...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК