Нов мол, първи по рода си, отваря врати в Бургас

stat 10:00  |  6 март 2012 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Инвеститорът предвижда и салон за дегустации на вина на известни български изби Инвеститорът предвижда и салон за дегустации на вина на известни български изби
Сн.: Bulphoto

Десет ресторанта от различни национални кухни, още толкова заведения за бързо хранене, 8 кинозали, боулинг и над 50 магазина ни очакват в бъдещия мол „Странд“, който ще бъде открит в края на август в Бургас.

Търговският център, признат на изложението „MAPIC 2008“ в Кан като еталон за проект от ново поколение, се строи с бързи темпове до хипермаркет bauMax на магистралния път за София. Инвеститорът ZBS е подписал договорите с много от наемателите, като предвижда различни наемни нива, в зависимост от сезона, съобщава besove.bg.

До този момент в мола със сигурност ще има типично български, индийски, японски, рибен, италиански и африкански ресторант, както и виенска сладкарница.
Инвеститорът предвижда и салон за дегустации на вина на известни български изби, както и заведение за хранене към него.

Към ресторанта ще има и магазин на едро, където клиентите могат да пазаруват вина, които да изпият в заведението.

Кинооператорът е навлизащата в страната индийска компания „My Cinemas“, която ще отвори 8 кинозали.
„MyCinemas’ ни хареса с подхода към пазара и опита с над 1100 екрана в Индия, където киното е национална страст”, съобщи директорът на фирмата-инвеститор ZBS Мариела Остенд.

Според нея освен последните холивудски блокбъстери ще прожектират и избрани боливудски, български филми, поп-концерти, футболни мачове, както и ще се правят ретроспекции на филми.
Детският кът  в „Странд” като концепция също ще е доста по-различен от досега съществуващите. В момента за наемането му се борят два големи национални оператора. Идеята е в него да бъде заложен и образователния елемент за подрастващите малчугани. Освен обичайните катерушки, в него ще се организират различни курсове за по-големите.

Инвеститорът предвижда и мини футболно игрище на 2000 квадратни метра, на което ще ритат деца от клуба „Звездичка”.

В мола също така ще има и сезонни сергии по еталон, на които през летните месеци ще се продават сувенири, а през мъртвия сезон ще се организират тематични изложения.

„Идеите за дизайна сме взели от подобни щандове в откритите молове в Лас Вегас, където те са хит”, сподели още Остенд.

В момента от ZBS са обявили конкурс за дизайн на осветлението сред студентите в Художествената академия в София. Тепърва ще се организират и други конкурси сред начинаещи инженери и архитекти.

Паркингът на приземния етаж ще бъде също различен. На него всяко място ще е с отделен датчик. В зависимост дали то е свободно или заето, ще се сменят червена и зелена светлина. Така шофьорите ще могат по-лесно да се ориентират.

Друга идея, която ще се реализира в новия мол „Странд”, е изграждането на улица на занаятите и Food базар, в близост до паркинга. Обектите ще бъдат предоставени на часовникари, ключари, златари и други занаятчии. Обзавеждането на търговските клетки ще бъде поето от инвеститора и ще бъде еднакво за всички. Също така ще има и щандове за френски сирена, хляб, риба, месо и други.

На партерния етаж до паркинга и базара, ще има разположен и боулинг с 8 писти.

Откритият мол „Странд” е първият по рода си в България. Той ще прилича на търговска улица, но същевременно ще е закрит с триъгълни навеси от специален материал, подобие на платноходи. В центъра на „улицата” ще има и голям часовник, който ще е подобие на Часовника на Бургас.
Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК