Нов мол, първи по рода си, отваря врати в Бургас

stat 10:00  |  6 март 2012 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Инвеститорът предвижда и салон за дегустации на вина на известни български изби Инвеститорът предвижда и салон за дегустации на вина на известни български изби
Сн.: Bulphoto

Десет ресторанта от различни национални кухни, още толкова заведения за бързо хранене, 8 кинозали, боулинг и над 50 магазина ни очакват в бъдещия мол „Странд“, който ще бъде открит в края на август в Бургас.

Търговският център, признат на изложението „MAPIC 2008“ в Кан като еталон за проект от ново поколение, се строи с бързи темпове до хипермаркет bauMax на магистралния път за София. Инвеститорът ZBS е подписал договорите с много от наемателите, като предвижда различни наемни нива, в зависимост от сезона, съобщава besove.bg.

До този момент в мола със сигурност ще има типично български, индийски, японски, рибен, италиански и африкански ресторант, както и виенска сладкарница.
Инвеститорът предвижда и салон за дегустации на вина на известни български изби, както и заведение за хранене към него.

Към ресторанта ще има и магазин на едро, където клиентите могат да пазаруват вина, които да изпият в заведението.

Кинооператорът е навлизащата в страната индийска компания „My Cinemas“, която ще отвори 8 кинозали.
„MyCinemas’ ни хареса с подхода към пазара и опита с над 1100 екрана в Индия, където киното е национална страст”, съобщи директорът на фирмата-инвеститор ZBS Мариела Остенд.

Според нея освен последните холивудски блокбъстери ще прожектират и избрани боливудски, български филми, поп-концерти, футболни мачове, както и ще се правят ретроспекции на филми.
Детският кът  в „Странд” като концепция също ще е доста по-различен от досега съществуващите. В момента за наемането му се борят два големи национални оператора. Идеята е в него да бъде заложен и образователния елемент за подрастващите малчугани. Освен обичайните катерушки, в него ще се организират различни курсове за по-големите.

Инвеститорът предвижда и мини футболно игрище на 2000 квадратни метра, на което ще ритат деца от клуба „Звездичка”.

В мола също така ще има и сезонни сергии по еталон, на които през летните месеци ще се продават сувенири, а през мъртвия сезон ще се организират тематични изложения.

„Идеите за дизайна сме взели от подобни щандове в откритите молове в Лас Вегас, където те са хит”, сподели още Остенд.

В момента от ZBS са обявили конкурс за дизайн на осветлението сред студентите в Художествената академия в София. Тепърва ще се организират и други конкурси сред начинаещи инженери и архитекти.

Паркингът на приземния етаж ще бъде също различен. На него всяко място ще е с отделен датчик. В зависимост дали то е свободно или заето, ще се сменят червена и зелена светлина. Така шофьорите ще могат по-лесно да се ориентират.

Друга идея, която ще се реализира в новия мол „Странд”, е изграждането на улица на занаятите и Food базар, в близост до паркинга. Обектите ще бъдат предоставени на часовникари, ключари, златари и други занаятчии. Обзавеждането на търговските клетки ще бъде поето от инвеститора и ще бъде еднакво за всички. Също така ще има и щандове за френски сирена, хляб, риба, месо и други.

На партерния етаж до паркинга и базара, ще има разположен и боулинг с 8 писти.

Откритият мол „Странд” е първият по рода си в България. Той ще прилича на търговска улица, но същевременно ще е закрит с триъгълни навеси от специален материал, подобие на платноходи. В центъра на „улицата” ще има и голям часовник, който ще е подобие на Часовника на Бургас.Премиери

Щъркели

Щъркели

Откъде ли идват бебетата? Разбира се, от фирма "Щърк марка", за която доставката на бебета е...

Великолепната седморка

Великолепната седморка

Римейк на едноименната класика от 1960 г. на Джон Стърджис, създадена по "Седемте самураи" (1954...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК