Замъкът в Равадиново - една ”средновековна” атракция

stat 14:13  |  17 август 2012 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Замъкът в Равадиново Замъкът в Равадиново
Сн.: БГНЕС

Замъкът в Равадиново е една уникална атракция за България, намираща се на Южното Черноморие, в близост до Созопол.
Това не е автентична историческа сграда (дори все още е в процес на довършване), но е построена с много разбиране и изпипване и на най-малките детайли, така че да наподобява истински средновековен рицарски замък, предаде БГНЕС.

Замъкът е изграден от камък и е разположен върху площ около 20 дка. Има четири кули, сводове и басейни, езеро с лебеди, арки, стени и тавани с аметист и златен варак... и над 16 000 тона камъни.

До замъка върху голяма скала е изписана следната сентенция: "Какво направи, грешнико? Как живя?" И отговорът е: "Направих замък с езеро и две добри деца".

Собственик на замъка е Георги Пумпалов- Той е бивш борец от Сандански, женен в Созопол. Има двама синове, които му помагат. Бил е в Първа частна милиция, притежава няколко имота в града, както и селскостопанска ферма в околностите на Равадиново с много животни. Твърди, че е строи замъка с малко пари в продължение на много години.

Равадиново се намира на 6 км от Созопол и на около 2,5 км от черноморския бряг. Селото е разположено близо до морето, така и до Странджа. От най-високата точка на селото се открива гледка към морето, както и към Бургас.


Премиери

Великолепната седморка

Великолепната седморка

Римейк на едноименната класика от 1960 г. на Джон Стърджис, създадена по "Седемте самураи" (1954...

Щъркели

Щъркели

Откъде ли идват бебетата? Разбира се, от фирма "Щърк марка", за която доставката на бебета е...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК