Замъкът в Равадиново - една ”средновековна” атракция

stat 14:13  |  17 август 2012 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Замъкът в Равадиново Замъкът в Равадиново
Сн.: БГНЕС

Замъкът в Равадиново е една уникална атракция за България, намираща се на Южното Черноморие, в близост до Созопол.
Това не е автентична историческа сграда (дори все още е в процес на довършване), но е построена с много разбиране и изпипване и на най-малките детайли, така че да наподобява истински средновековен рицарски замък, предаде БГНЕС.

Замъкът е изграден от камък и е разположен върху площ около 20 дка. Има четири кули, сводове и басейни, езеро с лебеди, арки, стени и тавани с аметист и златен варак... и над 16 000 тона камъни.

До замъка върху голяма скала е изписана следната сентенция: "Какво направи, грешнико? Как живя?" И отговорът е: "Направих замък с езеро и две добри деца".

Собственик на замъка е Георги Пумпалов- Той е бивш борец от Сандански, женен в Созопол. Има двама синове, които му помагат. Бил е в Първа частна милиция, притежава няколко имота в града, както и селскостопанска ферма в околностите на Равадиново с много животни. Твърди, че е строи замъка с малко пари в продължение на много години.

Равадиново се намира на 6 км от Созопол и на около 2,5 км от черноморския бряг. Селото е разположено близо до морето, така и до Странджа. От най-високата точка на селото се открива гледка към морето, както и към Бургас.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК