Морето още по-евтино от днес

stat 14:02  |  10 септември 2012 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Редица плажове обаче остават без спасители Редица плажове обаче остават без спасители
Сн.: БГНЕС

След като в края на август хотелите в Слънчев бряг смъкнаха цените с 15 до 20 процента, от днес влизат в сила още по-ниски цени.
Сега четиризвезден хотел, който веднъж е свалил нощувката с 15 процента, ще направи още едно намаление с 10 на сто на нощ с пакет „ол инклузив”, съобщава Бургас инфо.
Първото поевтиняване на морето беше регистрирано още през август

При хотелите от тризвездна категория пък септемврийското море ще е по-евтино с още 15 на сто, отново с включено изхранване. В края на първия есенен месец на места цените се очаква да паднат още.

Поне със сто лева по-евтино излиза есенното море, изчисли бТВ. Така например цените в курорта Слънчев бряг са паднали наполовина през септември, а повечето места са заети от чужденци. Ако в пика на сезона в четиризвезден хотел стая за семейство с дете на "ол инклузив" е струвала 250 лева, сега е 120. В база три звезди намалението е от 195 на 90 лева. В Слънчев бряг обаче
В по-малките курорти на юг, като Китен, Приморско и Черноморец, може да се спи и за 10 лева на човек.

Редица плажове обаче остават без спасители, защото се закрива активния летен сезон. От днес Северния плаж на Бургас остава неохраняем. До утре спасителите ще работят и на Ююжния плаж в Слънчев бряг, където от 18.00 часа същия ден сезонът „Лято 2012” ще се счита за закрит и ивицата ще остане неохраняема.

Като цяло летният туристически сезон през 2012 година беше труден за бранша, но постигна положителни резултати, коментира Стоян Маринов, зам.-председател на туристическа камара. "Върнахме се към успешната 2008 година", посочи Маринов и добави, че от разговорите си с хотелиери знае, че те са отчели ръст на нощувките. Приходите им също са нараснали, но с по-малки темпове заради промоциите, които дават на туристите.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК