Морето още по-евтино от днес

stat 14:02  |  10 септември 2012 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Редица плажове обаче остават без спасители Редица плажове обаче остават без спасители
Сн.: БГНЕС

След като в края на август хотелите в Слънчев бряг смъкнаха цените с 15 до 20 процента, от днес влизат в сила още по-ниски цени.
Сега четиризвезден хотел, който веднъж е свалил нощувката с 15 процента, ще направи още едно намаление с 10 на сто на нощ с пакет „ол инклузив”, съобщава Бургас инфо.
Първото поевтиняване на морето беше регистрирано още през август

При хотелите от тризвездна категория пък септемврийското море ще е по-евтино с още 15 на сто, отново с включено изхранване. В края на първия есенен месец на места цените се очаква да паднат още.

Поне със сто лева по-евтино излиза есенното море, изчисли бТВ. Така например цените в курорта Слънчев бряг са паднали наполовина през септември, а повечето места са заети от чужденци. Ако в пика на сезона в четиризвезден хотел стая за семейство с дете на "ол инклузив" е струвала 250 лева, сега е 120. В база три звезди намалението е от 195 на 90 лева. В Слънчев бряг обаче
В по-малките курорти на юг, като Китен, Приморско и Черноморец, може да се спи и за 10 лева на човек.

Редица плажове обаче остават без спасители, защото се закрива активния летен сезон. От днес Северния плаж на Бургас остава неохраняем. До утре спасителите ще работят и на Ююжния плаж в Слънчев бряг, където от 18.00 часа същия ден сезонът „Лято 2012” ще се счита за закрит и ивицата ще остане неохраняема.

Като цяло летният туристически сезон през 2012 година беше труден за бранша, но постигна положителни резултати, коментира Стоян Маринов, зам.-председател на туристическа камара. "Върнахме се към успешната 2008 година", посочи Маринов и добави, че от разговорите си с хотелиери знае, че те са отчели ръст на нощувките. Приходите им също са нараснали, но с по-малки темпове заради промоциите, които дават на туристите.


Премиери

Те живеят в нощта

Те живеят в нощта

По едноименния роман (2012 г.) на американския писател Денис Лихейн. Гангстерска история от...

Воевода

Воевода

По очерка "Румена войвода" от сборника „Хайдути” (1960 г.) на българския писател Николай Хайтов и...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК