Предлагат краткосрочни наеми за неатрактивните плажове

stat 10:04  |  16 февруари 2017 | | / Редактор Димитър Михайлов /  
За някои от плажовете по българското Черноморие няма желаещи арендатори /Снимка архив/ За някои от плажовете по българското Черноморие няма желаещи арендатори /Снимка архив/
Сн.: Dir.bg

Стопани за неатрактивните плажове да се привличат с краткосрочни наеми. Това е едно от предложенията на бургаския хотелиер Георги Николчев.
Той е назначен за съветник в политическия кабинет на служебния министър-председател Огнян Герджиков. Ресорът на Николчев е туризъм и връзки с местната власт, съобщи БНР.

„Тези, които са основните плажове, където се събират страшно много хора, не можем да ги оставаме без стопани, просто това ще бъде петно за българския туризъм. Сега ще се пуснат краткосрочни наеми, за да може фактически наистина да се вземат плажове, да имат стопани, а вече, когато се изгради и точната стратегия и министерството има дългосрочен кабинет, вече ще се отдават по съответния ред“, обясни подхода си Георги Николчев.

Друг основнен проблем, по който той се наема да работи, е водното спасяване.

Изключителен недостиг има на спасители, от всички страни се сипят жалби в тази насока, посочи още съветникът на премиера.


Премиери

Лигата на справедливостта

Лигата на справедливостта

Земята е атакувана от най-зловещите извънземни сили, развихря се един античен злодей, който се...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК