”Летящите” грузинци отново идват в Бургас

stat 12:24  |  20 март 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Националният балет на Грузия ”Сухишвили” Националният балет на Грузия ”Сухишвили”

Националният балет на Грузия „Сухишвили” отново пристига в Бургас.
"Летящите" грузинци ще разтърсят залите на 6 български града през това лято, като спектакълът им пред бургазлии е насрочен за 12 юни.

Балетистите ще сътворят 120-минутна буря на сцената - със съвършенство в танца, с плавните, пързалящи движения при жените и зрелище с кръв, пот и искри от саби и ножове при мъжете, които единствени в света танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли.

„Сухишвили” ще посети България в състав от 70 танцьори, собствен оркестър и гардероб за милиони - 600 автентични грузински костюма, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни и саби и ножове, изработени от стари грузински майстори – запазената марка на „Летящите грузинци”.

Главен хореограф на двучасовия спектакъл е творческият гений Илико Сухишвили-младши - филантроп, ексцентрик, родолюбец. Художествен ръководител е Нино Сухишвили. През миналата година двамата са застраховали колектива и гардероба на балета с уникална полица от златен пергамент с лимит, равен на 1 милион грузински лари (370 000 долара).Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК