Акция в помощ на ученик от Търговската гимназия

stat 16:13  |  20 март 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Дарителски кутии за събиране на средства за операцията Дарителски кутии за събиране на средства за операцията
Сн.: Burgas24.bg

Ученици, учители и родители събират средства, за да помогнат на ученик от Търговската гимназия в Бургас, който трябва да бъде опириран в Белгия.
На 28 февруари Христо Тонев се прибира от Търговската гимназия, където е ученик в 12 клас, и получава силни болки в дясното око и главата, пише в сайта burgas24.bg.
След няколко дена безуспешно лечение в Бургас, заминава за град Варна в очна болница "Света Петка". 

Прегледът е труден, поради болките, силното сълзене на очите и светлобоязън. Въпреки всичко лекарите виждат отлепяне на хориоидеята и изказват предположение за отлепяне на ретината. Назначава сe ново лечение и контролен преглед след седмица. След контролата се установява разкъсване на ретината и се препоръчва преглед и незабавна операция в София. 

Родителите биват насочени към националната консултантка по офтамология и специалист по ретина професор доктор Ива Петкова. Тя дава становище, че операцията, която трябва да се извърши е изключително сложна и трябва да се направи в клиника в Белгия, град Антверпен, в най-скоро време, поради гигантското разкъсване на ретината.

За родителите е непосилна сумата по операцията и учители и съученици на Христо от Търговската гимназия, както и ПГПНЕ "Гьоте", НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" и ПГМЕЕ - Бургас са поставили дарителски кутии в сградите си за събиране на средства за операцията.

Всеки, който иска и има възможност да помогне на семейството, може да го направи, като дари сума на:

IBAN: BG 77 IORT 7378 1000 9104 00
BIC: IORTBGSF
INVESTBANKПремиери

Такси 5

Такси 5

Полицаят Силвен Маро (Франк Гастамбид) - парижко суперченге и изключителен шофьор - е...

Нито звук

Нито звук

Свръхестествен трилър - първи филм, в който играят съпрузите и в живота Джон Кразински и Емили...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК